Sunday, January 30, 2011

1 Lalat

Greetings all bloggers. Hari nie, memandangkan ujan je(ujan rahmat), mesti korang menatap wajah screen tu kan. Ada eloknyer try game nie plak. Senang ckit la dari game before this. ngee. Hope, korang enjoy...



Le Tour De France
(yellow jersey)


CLICK LINK BELOW
*this game could harmful, please behave.


Fly Swatter, try it by your own!!!

2 Game Untuk Semua

Greetings all bloggers!!! Kali nie, sapek nak share satu game. Sangat terbaik and menguji tahap kesabaran kalian(best2).


Bleh la korang abis mase terluang tuh!(hope jgn tdo je) Simple je game dia, try click bola tu. Kalau korang berjaya, ia akan tukar colour. ngeee... Sounds great!!!


So, enjoy and happy holiday!!!


CLICK LINK BELOW
*mouse/ tetikus disarankan

Game Paling Hangit

0 Cerita Johan

Greetings all bloggers. Hari nie sapek ad satu story nak story ngan korang. Tetibe teringat balik cite nih. hahaha. cite nie, tak dek kaitan yang masih idop atau yang dah pergi.  hope korang enjoy.


Johan dilahirkan tanpa kedua telinganya, tetapi walaupun cacat dia berjawatan tinggi di sebuah bank(perrghhh). Dia sangat marah kalu ada orang yang mempersoalkan tentang telinga(watch-out).

Suatu hari dia mahu mengambil kerani baru dan tiga orang di senarai pendek untuk sesi temuduga. Calon pertama seorang lelaki yang mempunyai penampilan yang baik.

Di akhir temuduga, Johan bertanya satu soalan kepada lelaki itu.

"Awak nampak tak sesuatu yang ganjil pada saya?".

"Ya, tapi minta maaf kalau saya kata tuan tak ada telinga, macam ayam"(serious lol) jawab lelaki itu dengan jujur.

Merasa terhina dengan jawapan itu, Johan mengusirnya keluar dari pejabat.

Calon kedua ialah seorang perempuan yang berpengalaman bekerja di bank hampir 5 tahun. Dia lebih baik dari calon pertama tadi. Di akhir sesi temuduga, Johan bertanya soalan yang sama ditanya pada calon pertama.

"Awak nampak tak sesuatu yang ganjil pada saya?".


"Ya ...saya heran bagaimana tuan boleh mendengar saya dengan baik, sedangkan tuan duduk jauh dari saya." puji perempuan itu(puji pon salah).

Sebaik mendengar jawapan dari perempuan itu, Johan berang dan menghalaunya keluar. Calon terakhir adalah yang terbaik, walaupun masih muda dia telah bekerja lebih 8 tahun di bank.

Selain bijak dia juga tampan dan bergaya.
Seperti calon terdahulu Johan bertanya soalan serupa.

"Awak nampak tak sesuatu yang ganjil pada saya?"

"Ya. Awak pakai contact lens," jawab pemuda itu menahan perasannya dari tergelak.

Walaupun terkejut, Johan gembira dengan jawapan pemuda itu. Dia hairan kerana pemuda itu sangat teliti dan dapat melihatnya memakai contact lens walaupun mereka duduk agak jauh(superb gile).

"Bagaimana awak tahu?" tanya Johan lagi.

Pemuda itu tidak dapat lagi menahan gelihatinya lalu ketawa besar hingga jatuh terguling-guling sambil berkata, "Dah tentu tuan tak boleh pakai cermin mata sebab tuan tak ada telinga, nak sangkut kat mana?".

Johan pun tensen... Last-last tak jadi ambik pekerja baru.(ngeee...)




lol

******************

0 bittersweet.


Greetings to all bloggers. segan la plak. ahaks! This is my second post of my blog, so i would share my glorious moment! Last week, I went to Malaysian Open 2011, at Bukit Jalil. Tiket kol 1330, sapek gerak seawal yg boleh, dengan harapan dapat dudok depan2 la, konon la.

 Kuar umah kol 11, ap jadahnyer! The journey take about an hour, sapek travel naik lrt je, nak naik moto, memang high risk(risk adverse) sape tak sayang moto oi. Sesampai je, wal-lawey, bagai ramai manusia. Rupenyer, ramai yang nak g naik bus balik kg, bukan nak g tengok event, alahai. Nerbes abis sapek td. Menapak la plak sapek g stadium tuh, on my way, ad la stall2 yang jual goodies cam baju malaysia, smart tp hawaw mahal!


OK, dah sampai, sangat ramai kat dalam stadium, nerbes bagai, cam ak plak yg main.hahahah. Sapek dengan semangat kesukanan, berlari anak a.k.a, jogging setempat, semata2 nak dapat duduk depan. Tak dapat la sapek, kuar umah kol 11, nak duduk depan. Tp ok la, seat yg sapek duduk nih, btol2 balakang bontot court. Nice view.Ouuuch!! Mule2, crowd tak la ramai sangat, coz LCW nyer game last skali. First game is, XD, MD, WS, WD and MS. Nak tau ap meaning-nyer, kene bace sampai abis. Nie, sapek attach gegambar yg sapek capture. Credit to my father( Mr Sha), bg pinjam SONY A330. Sangat Superb Gambar-nyer.




Performance from DBKL's traditional dancers. 


Cheerleader from CBN

Negaraku performance

First match, Mixed Double

Followed by Men Double

Women Double

The moment that Malaysians waiting for


Super Jumping Smash!!!

Mamat nie, WAJIB ad kalau event besar.

Women Single Champion and Runner up
sapek suke bgt drop mereka, sangat sharp ok!

Women Double Champ

Men Double Champ

LCW, the truly champ, after LD!
This is his seventh title on Malaysian Open

Runner Up, tak banyak bwat serangan. More defensive and rally pon tak best sgt.

 Abis je, sapek go for conferences.sapek ulang ok, conference. Jumpe face to face plak. Lg la nerbes. Nak2, ad plak Pak Bun, wal-lawey!! Dia tanyer sapek, bwat pe sekarang, how sapek's performance. Gagap gak la, huhu. But, everything under control.

Boleh plak tiket abis kat terminal TBS! Cam haram J! Cuak bagai sapek time tuh. Nasib baik la, ad tiket, tapi kat Bukit Jalil, adventure abis. Dalam kol 2330, waktu melaka, sapek pon sampai. thanks to Hencik Johan, coz jemput ak naik kude Haziq.



Super Dan


Overall, memang best gile, travel jauh2, memang puas abis tengok live Malaysian Open 2011. Yang bitter nyer, LD, tarik diri. With excuse of his former injuries. Frust gile sapek! Yang sweet plak, sapek nyer coach, Misbun Haji Sidek, appear. Latelykan ad issue stated that he wanna quit from BAM, huhu, hopefully it's just a rumors.ahaks.