Wednesday, March 2, 2011

1 Sleepy, Oh, Sleepy...!

Greeting all bloggers!!

Attention!!!
Wake up!!!
pls2, bace jap ap yang sapek nak habaq mai nih.
penting nih!!
between death and survive.

Penah rase mengantok yang extreme tak?
even, dah g toilet enam-belas kali?
PENAHKAH?

Penah tak sampai ceng-gini??


ataw





Nak tau ap punce nyer??
nie ha!!

mesti terkezut kan???



Meh cnie, bersile2 depan sapek nie.
Handphone ngan manusia lately,
MANE BLEH RENGGANG.
kan?
Believe or not, it could give good and bad impact towards our BRAIN
tadaaaa!!!


Nak dengar mane satu dulu??
cepat2.
ok la, kite story yang bad dulu ek.
kalau kerap kali gune hp, melekat je kat telinge.
gayut (sampai dahan patah) ngan marka or macha hampa
comfirm dapat nih



tapi, kajian mengatekan(kalau tak kaji sapek tak kate), setiap 50minit.
tumor tu akan tumboh ckit demi ckit.


ini betol2, bukan cobaan!!!
scary mary bukan...



Oklah, tutup cite scary mary biskut mary.
kite ce-cite yang baik-baik plak.
erm, surprisingly, otak kite pon ad minyak taw.
bukan ron 95 ke hape ke.


gile pe.
fuel nie sangat bergune dan ia adlah salah satu sumber untuk otak berfungsi.
agak2 ap ek???
ce-teke,ce-teke....
...
....
.....
(3tahun kemudian)....
...
...
sapek bg tau klu ek.
nie ha.




tau tak ap??
nie la dia, glucose.
selain oksigen, glucose juga amat penting untuk otak.
ianya membantu melancarkan peredaran oksigen sejurus mencuci salur2 darah yg ad pade hotak kite.
tu yang kekadang, asal la ngantok sangat.




yang bestnyer, bile korang gune je hp tu(lekap je kat telinge) secara tak sengaja(ciptaan Allah)
glucose akan terbentuk.
selepas itu, aktiviti otak sangat rancak sehinggakan otak kite membesar ckit.
scary mary gak kew?

the question is, how long it's effect to our life?
kat US, many children being expose of using cellphone.
bg deorang, cellphone adalah satu alat komunikasi yang sangat penting.
tatkala bleh bawak g sekolah.



then deorang nafikan brain tumor because of cell phone is insane!
memang la, tak effect sekarang, but bear in mind.
kesihatan kene la jage.
muda2 lagi dah kene tumor, kat HOTAK plak tuh.

Solution dia senang je, gune la hand-free.
tak pon, loud-speaker.
ianya tetap ad, tapi kurang daripada melekat kat telinge tuh...

Last but not least, hope korang dapt la me-minimizekan kadar penggunaan cell phone.


*legend
habaq - bagi tau
marka - awek
macha - pakwe


1 comments:

Ilyana said...

good info.. (: